Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Situația din regiunea transnistreană, examinată la ședința Comisiei parlamentare speciale

21 apr. 2023,, 16:17   Politică
3626 0

Astăzi, a avut loc o nouă ședință a Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre situația curentă din regiunea transnistreană, problemele cu care se confruntă cetățenii și soluțiile pentru rezolvare acestora.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a prezentat o informare actualizată despre eliberarea cetățeanului Adrian Glijin. În calitate de președinte al Comisiei parlamentare speciale, vicepreședintele Legislativului Mihail Popșoi a sugerat vicepremierului pentru Reintegrare ca Adrian Glijin să beneficieze de asistență din partea autorităților Republicii Moldova.

Membrii Comisiei speciale au accentuat importanța acțiunilor de asigurare a respectării drepturilor omului pentru cetățenii din raioanele de est ale R. Moldova.


Un alt subiect examinat de membrii Comisiei a fost păstrarea calmului și stabilității în regiunea transnistreană. ”Republica Moldova optează pentru soluționarea pașnică a conflictului și nu se va lăsa atrasă în diverse provocări”, a punctat Mihai Popșoi.

Comisia parlamentară specială a fost creată la sfîrșitul anului 2021 și are scopul de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobîndirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceasta este condusă de vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?