X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șefa statului, nemulțumită de scandalul de la CSM cu Muntean

25 sep. 2023,, 23:25   Politică
3376 0

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că va insista pe un registru electronic, după scandalul în care este vizat Iulian Muntean, membrul CSM delegat de Parlament, învinuit într-un dosar de corupție.

„Unde a fost acest document pînă acum?”, a menționat președinta. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Новая неделя с Анатолием Голя.

„Cum s-a întîmplat că în registru nu exista o înscriere despre această persoană? Deci dacă nu e despre el, probabil că nu sînt date și despre alte persoane. Unde a fost acest document pînă acum?

Voi insista să fie un registru electronic, să nu mai avem asemenea cazuri pentru că asta înseamnă că procurorii pot să deschidă un dosar, pot să nu-l închidă 10 ani, pot șantaja. E o bună întrebare și către candidat, dar îmi pare că a spus că va demisiona”, a spus Maia Sandu.

Comisia juridică, numiri și imunități a organizat audieri publice privind procedura de numire a lui Iulian Muntean în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate a venit cu un comentariu după ședință. Potrivit ei, este „absolut revoltător că o persoana este de 5 ani sub învinuire, iar această informație nu figurează în sistemul unic de evidență”.


1
0
1
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?