Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Schimbare de scenariu în Țibirica: Datorită unui vot diferență, CEC decide renumărarea sufragiilor

24 noi. 2023,, 15:32   Politică
3029 0

În urma unui scrutin extrem de strîns la primăria Țibirica, raionul Călărași, unde candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ion Iurcu, a pierdut alegerile cu un singur vot diferență, a fost inițiată o cerere de renumărare a voturilor, anunță Noi.md

Comisia Electorală Centrală a răspuns afirmativ solicitării, după ce Iurcu a acumulat 375 de voturi, fiind devansat de Iacob Proscurov (CUB), care a obținut 376 de voturi în data de 19 noiembrie.

CEC a extins decizia de renumărare a voturilor și în alte localități, printre care Coteala, raionul Briceni, Speia, raionul Anenii Noi, și Lipoveni, raionul Cimișlia.

De asemenea, în Răspopeni, raionul Șoldănești, renumărarea voturilor va avea loc la cererea liderului PSDE, Ion Sula, cu procesul de renumărare programat să se finalizeze pînă la 26 noiembrie 2023.

Situația similară se repetă și în satul Pepeni, raionul Sîngerei, unde Oleg Rotaru, candidatul PAS pentru primărie, a solicitat renumărarea voturilor după o înfrîngere cu 5 voturi în fața lui Oleg Cernei, candidat CUB și fost coleg de partid.


În plus, procesul de renumărare a voturilor va fi implementat și în localitățile Chiștelnița, raionul Telenești, și Dobrușa, raionul Șoldănești.

2
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?