Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu i-a conferit „Ordinul Republicii”, unui oficial american

18 mar. 22:20   Politică
2886 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a văzut astăzi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău.

În timpul întîlnirii, s-a discutat despre aspectele cruciale ale relațiilor dintre Republica Moldova și Statele Unite, în mod special sprijinul oferit de SUA în fortificarea democrației și a statului de drept. În cadrul întrevederii, șefa statului i-a conferit oficialei americane cea mai înaltă distincție a statului „Ordinul Republicii”.

Președinta Maia Sandu a declarat că Elaine Folk Marshall este o persoană remarcabilă și o mare susținătoare a Moldovei. "Cu un sfert de secol în urmă, Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a fost pioniera parteneriatului între Republica Moldova și Carolina de Nord, SUA. Această colaborare a generat o multitudine de inițiative în educație, agricultură, sănătate și apărare, aducînd beneficii semnificative pentru mii de moldoveni", menționează președinția.

Maia Sandu a subliniat că relațiile excelente între SUA și țara noastră sînt întemeiate pe dialog sincer și angajamente bilaterale consistente, ce au contribuit la transformarea și progresul Republicii Moldova.

8
0
1
0
47

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?