Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Salarii de pînă la 100 de mii de lei lunar pentru șefii de direcții. Ce spune ministrul Economiei

27 iun. 2019,, 12:51   Politică
14681 4

Ministrul Economiei consideră că veniturile mari ale șefilor de direcții venite din participarea acestora în consilii de administrare ale companiilor cu capital de stata reprezentat un abuz și dă asigurări că aceste practici s-au încheiat sau se vor încheia.

Vadim Brînzan susține că în general, salariile din minister sînt la nivelul economiei reale. Ministrul spune însă că, raportul dinte aceste două salarii raportat la alte țări, este printe cel mai mic. Lucru care nu este normal, „dacă ne dorim politici economice bune și performante”.

Brînzan spune că salariul său este de circa 18 300 de lei lunar și că este mai mic decît cel al secretarilor de stat. Ministul nu a dorit să spună cît primesc scretarii făcînd referire a date cu caracter personal.

Legat de șefii de direcție care primesc venituri substanțiale de la participațiile în cadrul unor companii de stat, ministrul afirmă că aceste practici au fost întrerupte, iar în întrreprinderile unde continuă, se vor lua decizii respective la nivel de Adunarea acționarilor care se reunște o dată la 6 luni.

Amintim că, unii șefi de direcție din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care dețin și funcții de reprezentanți ai statului în cadrul unor întreprinderi de stat, ajung să ridice salarii de pînă la 100 de mii de lei lunar. Unii dintre ei, pe lîngă venituri de zeci de ori mai mari decît salariul mediu pe economie, nu se sfiesc să facă și campanie electorală pentru șefii lor.


Grosul banilor vin din statutul de „reprezentant al statului” în diferite întreprinderi de stat precum Moldovagaz, S.A. Furnizare Energie Electrică - Nord, S.A. Moldtelecom, Î.S. Moldelectrica, S.A. Termoelectrica, S.A. CET-Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?