X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rezoluția pentru începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE, pe masa europarlamentarilor

2 oct. 2023,, 15:15   Politică
3150 0

Membrii Parlamentului European se întrunesc, de luni pînă la joi, în cadrul unei sesiuni plenare la Strasbourg, prima din cele două programate în această lună, avînd pe agendă votarea unei rezoluții privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și aprobarea unui ajutor de 455 de milioane de euro pentru Turcia, România și Italia în urma dezastrelor naturale.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, eurodeputații vor pleda pentru o protecție sporită a jurnaliștilor și a libertății mass-mediei din UE, vor adopta un nou instrument comercial pentru a apăra UE de șantajul economic, vor dezbate acuzațiile de mită pentru vize, vor solicita începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE și vor aproba sprijinul pentru Turcia, România și Italia vin Fondul de Solidaritate al UE, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Înaintea votului asupra rezoluției, eurodeputații vor dezbate marți cu Comisia și Consiliul ultimele evoluții din Republica Moldova.

5
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?