X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Revenco a avut o întrevedere oficială la Munchen, cu omologul său. Despre ce au discutat

28 oct. 2022,, 16:45   Politică
2582 0

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere oficială la Munchen, cu omologul său, Joachim Herrmann, Ministrul de Interne al landului Bavaria – Germania.

Oficialii au discutat despre situația generată de războiul din Ucraina, crizele multiple și provocările la care sînt supuse țările europene și cît de importantă este în acest moment, cooperarea și colaborarea dintre structurile omoloage, pentru sporirea rezilienței.

Cei doi miniștri au discutat despre importanța HUB-ului UE de securitate la Chișinău și rolul Republicii Moldova în asigurarea securității continentului european, prin centura de securitate pe care țara noastră o asigură la hotar cu războiul.

În cadrul întrevederii, Ministrul Revenco a menționat necesitățile urgente pentru fortificarea sistemului afacerilor interne, sporirea vitezei de reacție și consolidarea capacității de răspuns la provocările generate de război. De asemenea a fost pusă în discuție identificarea de mecanisme de intervenție germană, care să sporească creșterea contribuției Republicii Moldova în combaterea criminalității transfrontaliere, terorismului, extremismului, migrației folosite ca armă și altor forme de crimă organizată.

La finalul vizitei, ministrul afacerilor interne l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în Republica Moldova, pentru a întări parteneriatul între cele două state. Cei doi oficiali au fost de acord că numai împreună, cu forțe unite vom reuși să rezistăm provocarilor pe care țările noastre nu le-au mai avut niciodată.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?