X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vicecancelarul Germaniei va întreprinde o vizită în Moldova

18 apr. 10:01   Politică
2089 0

Ministrul german al Economiei și vicecancelarul Robert Habeck a sosit în dimineața zilei de joi, într-o vizită neanunțată, la Kiev.

Despre acest lucru, după cum scrie Adevărul European, a anunțat RND.

Habeck a subliniat că vizita sa este un semn că Germania trebuie și va continua să ofere sprijin pe termen lung Ucrainei.

"Chiar și în al treilea an de război în Ucraina, Germania este ferm de partea Ucrainei", a declarat politicianul imediat după sosirea sa la gara feroviară din Kiev.

Pe lîngă discuțiile cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Habek are programate întîlniri cu viceprim-ministrul și ministrul Economiei Iulia Sviridenko și cu ministrul Energiei, Gherman Galușcenko.


Discuțiile se vor axa pe recentele atacuri asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Habek dorește să discute cu interlocutorii săi despre modul în care Germania poate oferi ajutor de urgență.

De la începutul războiului, în februarie 2022, Germania a sprijinit numai sectorul energetic ucrainean cu 420 de milioane de euro. Guvernul german vrea să aloce încă 25 de milioane de euro pentru a pregătile pentru iarna următoare.

În afară de cooperarea în sectorul energetic, ei intenționează să discute despre relațiile din industria de apărare. Habeck va fi însoțit în timpul vizitei de o mică delegație de afaceri cu manageri și directori de companii din industria energetică și de apărare.

După cum s-a menționat, aceasta este a doua călătorie a lui Habek în Ucraina în timpul cadenței sale. După vizita sa în Ucraina, el va efectua o vizită în Moldova.

6
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?