Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reglementarea transnistreană, discutată de Serebrian în cadrul unei vizite la Londra

12 iul. 2023,, 12:50   Politică
2808 0

Regatul Unit reiterează sprijinul „de neclintit” pentru programul de securitate și reformă al Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de ministrul de stat pentru Europa al Regatului Unit, Leo Dicherty, după o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, la Londra, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Biroul politici de reintegrare anunță că vicepremierul Serebrian a participat, în perioada 10-12 iulie, la o masă rotundă dedicată dosarului transnistrean. Evenimentul a fost organizat la Londra, sub auspiciile Oficiului pentru Conflicte, Stabilizare și Mediere de pe lângă Ministerul britanic de externe.

Potrivit sursei, Serebrian a avut o întrevedere cu Dicherty în marja evenimentului, la care au participat mai mulți experți britanici în materie de conflicte și mediere. În cadrul discuției, vicepremierul moldovean l-a informat pe oficialul britanic despre evoluțiile recente în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

„Încântat să-l reîntâlnesc pe vicepremierul moldovean Oleg Serebrian. Am reiterat sprijinul de neclintit al Regatului Unit pentru programul de securitate și reformă al Republicii Moldova”, a declarat ministrul de stat pentru Europa al Regatului Unit, Leo Dicherty.

1
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?