X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Referendum, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale: păreri, exprimate în cadrul unui sondaj

21 mar. 14:15   Politică
3043 1

Compania de cercetare sociologică IMAS a prezentat astăzi rezultatele studiului Barometrul Socio-Politic, notează Noi.md.

Barometrul IMAS a măsurat și opiniile legate de faptul că președinta Maia Sandu a cerut Parlamentului să organizeze un referendum pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE).

La întrebarea „În condițiile în care Republica Moldova are deja statutul de țară candidat, iar, la final de 2023, s-au deschis negocierile privind aderarea la UE, ce părere aveți despre organizarea acestui referendum?” răspunsurile au fost următoarele: 47% cred că este un lucru inutil; 44% sînt de părerea că „este un lucru util”, iar 9% au spus nu știu/nu răspund.

Majoritatea respondenților - 52% nu sunt de acord ca alegerile prezidențiale să aibă loc odată cu referendumul privind integrarea europeană. 44% sunt de acord, iar 4% nu știu/nu răspund.


Datele Barometrului IMAS au fost culese în perioada 9 februarie – 27 februarie 2024. Interviurile au fost realizate la domiciliile respondenţilor, volumul eşantionului a fost de 1.091 respondenţi, cu vîrsta de 18 ani şi peste.

Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv Transnistria, iar eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

18
2
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?