Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, la Șoldănești: "Copiii merită condiții bune de dezvoltare"

22 iun. 2023,, 12:28   Politică
2559 0

Vizita de astăzi a prim-ministrului Dorin Recean în raionul Șoldănești a început la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, în care își fac studiile 559 de elevi.

Instituția de învățămînt beneficiază de mai multe proiecte sprijinite de partenerii internaționali. În prezent, blocurile și sălile de studii sînt renovate și dotate cu tehnologii digitale, iar sistemul de încălzire este modernizat, ceea ce reduce semnificativ costurile pentru consumul de energie, transmite Noi.md.

„Succesul acestor proiecte ne reamintește cît de important este procesul de integrare europeană a țării noastre. Fondurile europene vor putea susține modernizarea, reabilitarea și digitalizarea instituțiilor de învățămînt - investiții ce vor contribui la crearea unui mediu educațional mai modern, mai inclusiv și mai adaptat la nevoile elevilor din toată țara”, a spus Dorin Recean.

Premierul a mers și la Grădinița „Andrieș”, frecventată zilnic de 122 de copii. Instituția preșcolară a beneficiat de fondurile Agenției pentru Eficiență Energetică, și se bucură de sprijinul obținut în cadrul programului „Satul European”.

„Copiii acestei țări merită condiții mai bune de învățare. Iar proiectele de renovare, reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale contribuie direct la îmbunătățirea calității procesului educațional și încurajează copiii să se dezvolte și să devină mai creativi. Anul trecut, președinta Maia Sandu a lansat programul „Satul European”, care finanțează proiecte de infrastructură și dezvoltare locală în comunitățile rurale. Astăzi, datorită acestui program, Grădinița „Andrieș” din orașul Șoldănești devine un spațiu prietenos, sigur și atrăgător pentru copii”, a evidențiat premierul.

În prezent, în raionul Șoldănești, se implementează 10 proiecte cu finanțare obținută în cadrul programului „Satul European”.

Vă reamintim că mai multe informații despre raionul Șoldănești, dar și despre alte localități ale Republicii Moldova, pot fi găsite pe moldovenii.md, compartimentul "Localitățile Moldovei".

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?