X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Procuratura Generală, sesizată de către un partid politic

2 aug. 2018,, 14:52   Politică
2594 0

Partidul Politic Voința Poporului (PPVP) a depus la Procuratura Generală o sesizare în care cere investigarea legalității acțiunilor unui ofițer de urmărire penală pe care îl acuză de sustragerea de proprietăți.

Sesizarea a fost depus joi, 2 august, după ce conducerea formațiunii a susținut o conferință de presă la IPN.

Vicepreședintele partidului, Ion Levinţa, a dat citire sesizării. Potrivit acesteia, la 17 iulie, cetățeanul Denis Miheev s-a prezentat ca ofițer de urmărire penală din Chișinău și i-a solicitat lui Petru Grijuc, lider al organizației teritoriale Glodeni PPVP, în temeiul unei ordonanțe, să-i transmită automobilul pe care îl conducea. Ofițerul a acționat în baza unei plîngeri depuse de cetățeanul Victor Vîlcu, care a declarat că a fost deposedat de automobil.

Vîlcu a scris în plîngerea sa la poliție că avea două automobile și nu le utiliza. La solicitarea unui prieten, i le-a transmis în folosință gratuită, fără stabilirea unui termen. Tot Vîlcu a declarat poliției că nu a întocmit mandate, procuri sau recipise pentru utilizarea mașinilor de către terțe persoane. Iar cînd a cerut prietenului să-i restituie automobilele, acesta i-a comunicat că nu le mai are, le-a dat un posesie unui ONG. În cele din urmă, Victor Vîlcu s-a plîns că a fost deposedat de automobilele sale.

În realitate, spune vicepreședintele PPVP, cetățeanul Victor Vîlcu a transmis automobilele benevol, conștient, direct și gratuit către grupul de inițiativă pentru formarea partidului, la începutul lunii ianuarie 2017, în particular către Petru Grijuc de la Glodeni și către Eugen Dodon de la Orhei. A eliberat și mandatele necesare pentru ca aceștia să conducă mașinile fără probleme. Contractele de transmitere fiind autentificate la notar, unde Victor Vîlcu s-a angajat ca eventuale conflicte care vor apărea să fie rezolvate pe cale amiabilă.

Potrivit lui Ion Levinţa, la adresa celor doi posesori ai automobilelor, în bază de mandate, nu a parvenit nicio notificare de la Victor Vîlcu pentru a-i fi întoarse automobilele. Deși în ordonanță se cere ridicarea ambelor automobile, doar automobilul de la Glodeni a fost ridicat în prezenta ofițerului de urmărire penală, cel de la Orhei a fost ridicat fără vreo înștiințare.

În sesizarea depusă la Procuratura Generală, membrii PPVP menționează că existenta actelor prin care s-a făcut transmitea automobilelor arată că Victor Vîlcu a mințit atunci cînd a declarat la poliție că a fost deposedat de automobile. Iar acțiunile ofițerului de urmărire penală, Denis Miheev, au fost ilegale și chiar formează componența unei infracțiuni: abuz în serviciu, se mai spune în sesizare. Ion Levinţa a mai declarat că toate aceste acțiuni reprezintă acte de persecuție a membrilor partidului și pot fi calificate ca o tentativă de deposedare ilegală de bunuri, acte și date cu caracter personal ce aparțin partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?