Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Președintele R. Moldova: Avem instituții ale statului care află încă sub influența grupărilor criminale

14 sep. 2021,, 07:55   Politică
5428 13

Instituțiile statului sînt încă vulnerabile în fața grupărilor criminale. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Cutia Neagră” de la TV8.

”Noi avem instituții foarte vulnerabile care au fost măcinate de corupție. Noi avem și am avut grupări corupte care de-a lungul timpului au dăunat sistemului judecătoresc și bancar din țara noastră”, a declarat Sandu, transmite Noi.md.

Totodată aceasta a menționat că deși Vlad Plahotniuc a fugi de mai mulți ani din R. Moldova, totuși acesta încă are influențe în instituțiile statului.

”Avem gruparea lui Plahotniuc care încă nu și-a pierdut influența în instituțiile statului, avem gruparea lui Platon care prima a venit și a început să cumpere judecători, avem gruparea lui Șor și cea a lui Andronachi care au subminat instituțiile statului. E clar că Platon are mai multă influență în Procuratură, nu pot să spun cîți judecători lucrează pentru Platon și cîți lucrează pentru Plahotniuc”, a mai spus șefa statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?