Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Președintele în exercițiu al OSCE va discuta în Moldova despre reglementarea transnistreană

13 feb. 2023,, 17:45   Politică
3510 1

Președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 13-14 februarie.

Potrivit OSCE, el va purta discuții cu oficiali de rang înalt din Republica Moldova, precum și cu conducerea regiunii transnistrene.

În cadrul primei sale vizite în Moldova în calitate de președinte în exercițiu al OSCE, Bujar Osmani își va concentra atenția asupra activității OSCE în Moldova, promovarea procesului de reglementare transnistreană și susținerea Moldovei în depășirea consecințelor războiului împotriva Ucrainei. La Chișinău, președintele OSCE se va întîlni cu președintele Maia Sandu, viceprim-ministrul interimar, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, vicepremierul interimar pentru Reintegrare Oleg Serebrian, precum și cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

La Bender, Bujar Osmani se va întîlni cu liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski și negociatorul din partea Transnistriei, Vitalie Ignatiev. Pe 14 februarie, Președintele în exercițiu al OSCE Bujar Osmani va susține o conferință de presă cu Ministrul de Externe, Nicu Popescu.

El va face totalurile vizitei în seara zilei de 14 februarie în clădirea Aeroportului Internațional Chișinău.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?