X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popescu anunță inițierea consultărilor publice a Planului Național pentru Aderare la UE

29 sep. 2023,, 11:23   Politică
1137 0

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, anunță că Planul Național pentru Adererea la uniunea Europeană va fi supus consultărilor publice, notează noi.md

”Sînt bucuros să anunț că am ajuns în momentul în care prezentăm spre consultari publice Planul Național pentru Aderarea la Uniunea Europeană. Acest document reprezintă o etapă esențială pentru parcursul european al țării noastre, înlocuind toate demersurile anterioare și care reflectă cu claritate obiectivul nostru național: să pregătim Republica Moldova pentru aderarea la UE către anul 2030.

Acesta reprezintă un pas crucial către consolidarea legăturilor noastre cu familia europeană și va deveni temelia procesului nostru de aderare, prin care vom adapta și integra acquis-ul comunitar în legislația noastră națională. În prezent, suntem în plin proces de evaluare a corespunderii legislației naționale în raport cu legislația europeană și de atribuire a documentelor necesare pentru instituțiile responsabile de implementarea acestora. Planul dat va fi dezvoltat substanțial în urma procesului de evaluare, făcut împreună cu Comisia Europeană!, se arată într-o postare a ministrului.

Ministrul îi invit pe toți cei interesați să participe la consultările publice și să împărtășească opiniile și sugestiile lor. A

”derarea la Uniunea Europeană reprezintă un obiectiv major pentru țara noastră, iar implicarea cetățenilor este crucială pentru construirea unui viitor mai prosper în cadrul comunității europene.


Planul Național pentru Aderare poate fi consultat la următorul link: https://shorturl.at/nvT35”, se arată în postarea lui Popescu.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?