X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Poalelungi, către Năstase: Nu folosiți numele meu cînd răspîndiți falsuri

27 iun. 2018,, 16:37   Politică
2924 5

Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, vine cu o reacție la acuzațiile denigratoare la adresa sa din partea liderului Platformei DA, Andrei Năstase.

Astfel, fiind acuzat că ar “controla din umbră procesul de invalidare a alegerilor”, președintele CC susține că “nu are nicio legătură cu procesul de elaborare și cu ideile care fundamentează hotărîrile instanțelor de drept comun de invalidare a acestor alegeri”, transmite Noi.md.

„Îl rog pe domnul Năstase și pe alți posibili intriganți să nu mai folosească numele meu atunci cînd răspîndesc falsuri. Îi rog să procedeze astfel din respect față de libertatea de exprimare și față de dreptul la reputație, principii fundamentale pentru o societate democratică. Consider că este incorect să invoci virtuțile democrației pentru a lovi în principiile care stau la baza acesteia”, este scris într-o mențiune a lui Poalelungi.

Acesta precizează că își dedică activitatea exclusiv problemelor de drept constituțional ridicate în fața Curții și că este preocupat de creșterea calității actului de justiție constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?