Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PAS are poziții de plecare foarte bune pentru a da rezultatul dorit societății. Opinie

23 iul. 2021,, 13:15   Politică
2893 6

Noul guvern al Republicii Moldova se bucură de un nivel de încredere foarte ridicat. Speranțele societății că situația se va schimba în bine sînt foarte mari, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are poziții de plecare foarte bune pentru a da rezultatul necesar societății.

Această opinie a fost exprimată de către politologul Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

El a menționat că cei care au votat pentru PAS, dar ei sînt mulți în societate, au așteptări foarte mari.

"Toată lumea spune că vor oferi noilor autorități puțin timp, iar PAS va trebui să dea cîteva rezultate concrete încă de la început. Dar tocmai pentru că sprijinul lor este încă foarte puternic, cred că vor avea mai mult timp decît se crede în prezent pentru a-și realiza programul. Cred că vor conduce fără probleme aproximativ un an, iar creditul de încredere în ei este foarte mare", a spus Corneliu Ciurea.

În opinia sa, PAS se va ocupa în liniște de politica de personal, pentru a înlocui multe persoane din funcții de conducere, de exemplu, din domeniul justiției, procuratura generală.


"Ei vor duce o politică de personal, vor insista asupra anumitor schimbări, iar acesta va fi un anumit răspuns pentru alegători: " Priviți! Înlăturăm funcționarii corupți și îi numim pe ai noștri". Adică, ei pot face acest lucru în liniște timp de un an. Dar totuși, există promisiuni și mai concrete. Dacă au anunțat că pensia minimă va fi de 2 mii de lei de la 1 octombrie, atunci aceasta este o promisiune mai greu de îndeplinit. Pentru acesta va fi nevoie de mulți bani", a spus politologul.

El a menționat că societatea are așteptări că în Republica Moldova vor apărea sume mari de bani europeni, finanțare externă.

"Este vorba de 600 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Sînt numite și alte sume. Unii vorbesc despre 1 miliard de euro. Dar întrebarea este: ce fel de bani vor fi: împrumuturi sau investiții? Sau este doar un ajutor care va fi cheltuit pe "mese rotunde" ale diferitelor ONG-uri. În ce măsură acești bani pot ajuta la rezolvarea problemelor noastre. Se poate întîmpla, și această situație este extrem de nedorită, dar este destul de reală, că ei ne vor da bani, noi îi vom cheltui, iar după aceasta nu vor exista schimbări în societate. Acest lucru este foarte ușor de făcut. Așa fac de obicei guvernele proaste și ineficiente. Și este foarte important pentru PAS să evite o astfel de risipă de bani", a subliniat Corneliu Ciurea.

Potrivit acestuia, noul guvern al Republicii Moldova se bucură de o foarte mare încredere și publicul speră foarte mult că situația se va schimba în bine.
"Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are poziții de plecare foarte bune pentru a da rezultatul necesar societății. Sper cu adevărat că ei vor face acest lucru", a spus politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?