X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Partidul Socialiștilor va boicota referendumul anunțat de șefa statului

12 feb. 11:30   Politică
2722 1

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va boicota referendumul anunțat de Președintele Maia Sandu. Anterior, același lucru a fost anunțat și de către Partidul Comuniștilor.

Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, a menționat că partidul a decis să nu participe la acest plebiscit, să-l boicoteze și va îndemna cetățenii să facă la fel.

"Există 3 variante: să participi la referendum și să votezi „pentru”; să participi la referendum și să votezi contra (dar acest scenariu e unul periculos, pentru că va fi asigurată prezența mare la vot) și să participi la prezidențiale și să votezi președintele, dar al doilea buletin, cel pentru referendum, să nu-l luăm, să boicotăm exercițiul", a menționat Igor Dodon la Cinema 1, notează Noi.md cu referire la oficial.

Liderul PSRM a mai precizat că din acest motiv n-a mers nici la consultările de la Președinție: PSRM va boicota referendumul.

Recent, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a lansat un apel către cetățenii țării. "Autoritățile provoacă în mod intenționat scindare în rîndul societății moldovenești {...}.


În aceste condiții, PCRM cheamă cetățenii, activiștii publici, partidele politice să se unească în jurul ideii de boicotare a referendumului lipsit de sens juridic {...}", se arată în declarația comuniștilor.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus ca în țară să se desfășoare un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană (UE) în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

39
0
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?