Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partide ce vor merge la consultările de la președinție și-au pregătit tema pentru acasă

8 feb. 08:30   Politică
2912 0

Partidul Liga Orașelor și Comunelor, partidul politic Platforma DA și partidul „Schimbării” vor merge la consultările de la președinție privind referendumul european.

Declarația a fost făcută de co-președintele Partidului „Liga Orașelor și Comunelor”, Alexandru Bujorean, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Partidul Liga Orașelor și Comunelor pe care îl reprezint, partidul politic Platforma DA și partidul „Schimbării” au inițiat un dialog și au declarat că se coalizează în vederea creerii unui bloc politic și ulterior electoral pentru alegerile prezidențiale și ulterior parlamentare și de aceea deciziile de participare sau neparticipare le luăm împreună. Cel mai probabil vor merge delegați din partea partidelor pe care le reprezentăm. Desigur vor fi la această întrevedere ca să ascultăm argumentele doamnei președinte. ”, a declarat Alexandru Bujorean.

„Noi sîntem pentru organizarea unui astfel de referendum și mai mult ca atît conștientizăm importanța, dar avem semne de întrebare ce ține de perioada desfășurării acestui referendum, riscurile pe care le presupune acesta și faptul că cumva anunțul a fost făcut inițial și apoi consultările. Ne-am fi dorit ca întîi de toate să fie consultată pe larg societatea civilă, partidele politice, mediul academic și toți actorii interesați. Noi avem mai multe întrebări și colegii o să le adreseze. Pe noi ne interesează riscurile și de ce este extrem de necesar ca acest referendum să fie în aceeași zi cu alegerile prezidențiale”, a mai punctat acesta.

Precizăm că, președinta, Maia Sandu urmează să organizeze consultări cu mai multe partide din țară, pe subiectul referendumului de aderare la UE. Anterior, președinta a discutat subiectul cu presa, formatorii de opinie, societatea civilă, organizațiile de tineret și cu mai mulți politicieni din Republica Moldova.


Astăzi mai mulți lideri de partid au anunțat că au fost invitați la președinție.

0
7
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?