X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul European va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Moldovei

19 sep. 2023,, 11:30   Politică
6996 0

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie.

Despre acest lucru a anunțat președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, Siegfried Mureșan, pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, decizia a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European.

Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției despre Republica Moldova în urma unei inițiative venită din partea europarlamentarului Andrej Halicki - vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest” - și din partea lui Siegfried Mureșan, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova.

”Aducem Republica Moldova din nou pe agenda noastră fiindcă vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a subliniat Siegfried Mureșan.


Mulți moldoveni asociază aderarea republicii la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării lor și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

10
0
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?