Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul a aprobat modificări la Legea securității statului

17 aug. 2023,, 12:31   Politică
4511 0

Parlamentul a votat în lectura a doua modificări la Legea securității statului. PROIECTUL a fost susținut de 54 de deputați, notează Noi.md

Inițiativa legislativă aparține deputaților din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Andrian Cheptonar, Ion Șpac și Roman Roșca. Autorii documentului propun revizuirea Legii securității statului sub aspectul noțiunii de riscuri, amenințări și pericol deosebit asupra statului, pentru a stabili și determina expres atribuțiile organului competent să prevină și să combată acest fenomen. Modificările legislative sînt necesare pentru a evita neconcordanța dintre Legea securității statului și Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), adoptată recent de Parlament.

Astfel, se propune ca în articolul 4 din Legea securității statului să fie prevăzute expres acțiunile care prezintă pericol deosebit pentru securitatea țării. Printre ele figurează uzurparea puterii de stat, schimbarea prin violență a orînduirii constituționale, amenințările sau incidentele cibernetice, influențarea proceselor electorale în scopul promovării propriilor interese de către state străine, entități anticonstituționale sau criminalitatea organizată, trădarea de patrie, constituirea de organizații sau grupări ilegale etc.

De menționat că, anterior, Parlamentul a adoptat un pachet de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate.

3
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?