Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicu Popescu salută alinierea mai multor țări la sancțiunile UE

30 iun. 2023,, 18:30   Politică
3591 0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, salută decizia luată de mai multe state din afara Uniunii Europene de a se alinia la pachetul de sancțiuni al UE împotriva indivizilor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova.

Ministrul a scris într-un mesaj pe Facebook că „Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Ucraina, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina au ales să se alăture eforturilor de combatere a acțiunilor care amenință stabilitatea și securitatea Republicii Moldova”, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Această decizie semnificativă confirmă încă o dată faptul că există persoane și grupuri care încearcă să dăuneze țării noastre prin acțiunile lor. Prin alinierea statelor la pachetul de sancțiuni al UE, spațiul de acțiune al acestor indivizi s-a redus considerabil. Aceasta este o veste încurajatoare pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii care doresc stabilitate și progres.

Este esențial să continuăm această colaborare solidă și să consolidăm relațiile cu partenerii internaționali pentru a asigura că acțiunile celor care încearcă să submineze stabilitatea Republicii Moldova nu rămîn fără consecințe. Prin cooperarea internațională și implementarea unor măsuri eficiente, putem construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat Popescu.

5
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?