Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Elveția s-a alăturat sancțiunilor impuse de UE împotriva a cinci persoane pentru "destabilizare în Moldova"

28 iun. 2023,, 14:48   Politică
3062 0

Elveția a aderat la sancțiunile UE împotriva a cinci persoane care, potrivit Bruxellesului, sînt responsabile pentru "destabilizarea în Moldova".

Despre acest lucru a anunțat miercuri guvernul elvețian - Consiliul Federal.

"La 28 iunie, Consiliul Federal a impus sancțiuni specifice în legătură cu situația din Moldova și a adoptat o rezoluție corespunzătoare. Astfel, Elveția a susținut sancțiunile impuse de UE la solicitarea Republicii Moldova în legătură cu intensificarea acțiunilor destabilizatoare în această țară", a menționat serviciul de presă al Guvernului.

Pe 30 mai, Uniunea Europeană a publicat o listă cu cinci persoane împotriva cărora "au fost introduse măsuri restrictive în legătură cu acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova". Din această listă fac parte: liderul partidului Șor - Ilan Șor, oligarhul fugar moldovean, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Acasă Construim Europa, fostul șef adjunct al Comisariatului General al Poliției din Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, vicepreședintele partidului Șor, Marina Tauber, și omul de afaceri rus Igor Ceaika.

2
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?