X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu promite atragerea mai multor companii aeriene low-cost

3 apr. 2023,, 15:25   Politică
3670 0

Revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în proprietatea statului va aduce beneficii „semnificative” cetățenilor, inclusiv pentru cei din diasporă, susține vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău dă asigurări că autoritățile vor depune eforturi pentru a atrage companiile aeriene low-cost, care să presteze servicii de calitate, la preț mic, transmite moldova1.

Vicepremierul Nicu Popescu susține că revenirea Aeroportului Chișinău în proprietatea statului vine să confirme angajamentul autorităților Republicii Moldova de a lupta cu abuzurile din sistemul public comise anterior. Ministrul de Externe se arată convin că decizia va aduce, de asemenea, „beneficii semnificative” pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei din diasporă.

„Vom depune eforturi pentru a atrage companiile aeriene low cost, astfel încît cetățenii noștri să beneficieze de prețuri accesibile și de mai multe rute, spre mai multe destinații”, dă asigurări oficialul.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începînd cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta îi acuză de „furtul” aeroportului, prin „tranzacții mincinoase”, pe liderul Partidului „Șor”, deputatul fugar, Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susține șefa statului.


În context, președinta Maia Sandu le-a cerut astăzi instituțiilor statului să se asigure că Aeroportul Internațional Chișinău, revenit oficial în gestiunea statului, este inspectat, iar neregulile depistate – documentate. Totodată, președinta a declarat că taxa aeroportuară de 9 euro, plătită de pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Internațional Chișinău, va fi revizuită, în sensul reducerii maxime a ei, în timp ce APP a fost însărcinată să găsească formule pentru a organiza mai multe destinații de zbor, la prețuri mai accesibile.

Precizăm că, în prezent, Aeroportul Internațional este administrat, oficial, de către întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”.

1
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?