Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Neînțelegeri între avocatul poporului și un ministru: Ce spun reprezentanții Guvernului

24 ian. 13:03   Politică
2519 0

Guvernul a venit cu o reacţie după ce Avocatul Poporului, Ceslav Panico, a reclamat imixtiuni în activitate din partea unui ministru.

"Respectăm instituţiile independente. Totodată, Executivul şi alte instituţii din cadrul Guvernului invită instituţiile independente să urmărească cu atenţie faptele, fiecare în parte atunci cînd se iau anumite decizii. Este un lucru absolut important", a spus Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al Guvernului.

Amintim că Avocatul Poporului Ceslav Panico a denunțat presiuni din partea unui „înalt oficial”, pe care îl acuză că s-ar fi implicat în activitatea Oficiului și i-a cerut, printr-un email, să modifice un raport de constatare, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Ulterior, într-un comentariu pentru ZdG.md, Ceslav Panico a spus că Alexei Buzu este ministrul care, printr-un e-mail, a venit cu propunerea „de a avea discuții comune în vederea schimbării situației și remedierea unei probleme la nivel sistemic, pentru a preveni încălcarea drepturilor omului”.

De asemenea, Avocatul Poporului a anunţat că va comunica președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrului Dorin Recean despre încercările unui ministru de a influența activitatea Ombudsmanului.

17
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?