X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mesajele lui Igor Grosu și Dorin Recean la funeraliile lui Mircea Snegur

16 sep. 2023,, 16:20   Politică
3657 0

Primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a fost omul care a deschis drumul către un stat puternic, prosper și independent.

A declarat prim-ministrul Dorin Recean la mitingul de comemorare al primului președinte al țării, scrie radiomoldova.md.

„Președintele Mircea Snegur a avut curajul și și-a asumat responsabilitatea de a crea oportunitatea ca noi cu toți să construim un stat puternic, un stat prosper și un stat independent. Eu nu cred că poți să-ți dorești o moștenire mai bogată și o moștenire mai mare. Președintele Snegur a avut foarte multe proiecte îndrăznețe și iată că lucrurile încep să se dezvolte", a menționat Dorin Recean.

Mircea Snegur va rămîne în istorie pentru aportul făcut la obținerea Independenței Republicii Moldova, asupra adoptării limbii de stat precum și a introducerii tricolorului, a afirmat președintele Parlamentului Igor Grosu la mitingul de comemorare al primului președinte al țării.

„Este o mare pierdere pentru noi toți, pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru familie, prieteni, toți cei care l-au cunoscut. Și Mircea Snegur o să rămînă în istorie prin trei lucruri foarte definite și foarte clare: Independența, Limba și tricolorul. Acesta va rămîne Mircea Snegur. Iar noi să trăim să-l pomenim, să le explicăm copiilor noștri”, a declarat Igor Grosu.


Astăzi, în Republica Moldova este Zi de doliu Național. În toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, este arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

0
1
0
2
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?