X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mărgineanu - despre Furtună: "Este de competența procurorului să decidă ce informații să facă publice"

14 mar. 18:45   Politică
3794 0

Expertul în drept, avocatul Iurie Mărgineanu, comentînd în cadrul emisiunii "По фактам" situația cu privire la demisia procurorului Procuraturii Anticorupție, Victoria Furtună, și-a exprimat îndoiala cu privire la percheziția din biroul acesteia. În opinia sa, cel mai probabil a fost vorba de un sechestru, deoarece accesul în birou nu a fost restricționat.

Mărgineanu a sugerat că în cadrul anchetei se căutau informații pe care Furtună le-ar fi divulgat în legătură cu o cauză penală importantă, scrie Noi.md.

"Mă îndoiesc că a fost o percheziție acolo. Probabil că a fost un sechestru acolo, pentru că este biroul lor, un birou departamental, și ei pot intra acolo, mai ales că pînă și femeia de serviciu are cheile. Deci nu a fost o problemă să intre și să ia computerul, care aparține procuraturii, pentru inspecție. Ce căutau ei? Mă îndoiesc că știu și că știm cu toții. Cred că sînt în căutarea unor informații (care, conform versiunilor lor și conform zvonurilor care circulă în societate) că ea trebuie să fi dezvăluit ceva foarte important pentru anchetă."

Mărgineanu a subliniat că este de competența procurorului care instrumentează dosarul să decidă de sine stătător asupra dezvăluirii de informații și nimeni altcineva nu are dreptul să intervină în acest proces:

"În general, procurorul care instrumentează cazul are dreptul să decidă cînd și ce informații să facă publice, doar el decide, nimeni altcineva. Procurorul care gestionează cazul. Este în puterea și în atribuțiile sale – conform Codului de procedură penală. El are acest drept, și nimeni altcineva. Iar dacă ea (procurorul Furtună - n.r.) a divulgat niște probe în spațiul public – este dreptul ei. Nimeni nu are dreptul să intervină!"


Reamintim că procurorul de la Procuratura Anticorupție, Victoria Furtună, și-a anunțat demisia. Furtună a declarat că a luat această decizie pentru că SIS a declarat-o "amenințare la adresa securității naționale" după ce a lansat o investigație pe un caz "legat de acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care comit ilegalități în sistemul judiciar din Moldova". Ulterior, biroul ei a fost percheziționat.

Fosta procuroră a anunțat, de asemenea, că va susține o conferință de presă pe 15 martie.

16
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?