X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lisnevski: „Opoziția trebuie să lupte pentru existența sa”

11 aug. 2023,, 15:30   Politică
2502 0

"În opinia mea, opoziția a renunțat la toate pîrghiile disponibile. Din anumite motive, ne întoarcem în trecut, nu creștem", a declarat tehnologul politic Ian Lisnevski în platoul emisiunii emisiunea « По фактам », transmite Noi.md.

Potrivit expertului, dacă opoziția dorește să aibă succes în alegeri, trebuie să facă pași mai activi:

„PAS are toate instituțiile sub control, opoziția nu are nimic, nici o singură instituție care să spună că va monitoriza alegerile, iar opoziția vrea să cîștige alegerile. Numiți-mi măcar un partid care își poate permite observatori în străinătate la fiecare secție. Niciunul. Și pe urmă le vine a mirare – au venit 700 de mii de voturi pentru un anumit partid. Nu ești pregătit pentru alegeri... Trebuie să convingi electoratul că tu ești cel care îi poți proteja.

Priviți orice sondaj. La noi, peste 20% dintre alegători nu vor merge la vot – acesta este fostul electorat activ. Avem 100 de oameni care părăsesc țara în fiecare zi și, ca urmare, doar 10% vor continua să guverneze statul.

Trebuie să înțelegeți că acum este un moment complet diferit. Trebuie să lupți pentru existența ta”, a spus Ian Lisnevski.


Al doilea invitat al programului a fost fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi, care și-a exprimat o opinie alternativă:

"PAS a încercat să preia controlul asupra diverselor sisteme, dar au eșuat. Dacă credeți că totul este calm în partid și totul este sub control, atunci vă înșelați. Cel mai greșit este să lupți pentru resurse administrative. Ceea ce spuneți că se poate activa falsificarea alegerilor, scuze, în condițiile actuale de informare, acest lucru nu este adevărat, nu funcționează, decît dacă să oprești sistemul electronic. Toate acestea sînt speculații", a spus Nagacevschi.

10
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?