X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

BCS anunţă crearea unei platforme şi invită opoziţia

1 mar. 17:29   Politică
2014 1

Conducerea PSRM și PCRM, reunită astăzi în ședință, a anunțat crearea unei platforme comune în care invită toate forțele politice extraparlamentare, societatea civilă, reprezentanții corpului diplomatic să se unească împotriva fraudării alegerilor prezidențiale.

„Astăzi, a avut loc o întrevedere a conducerii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu membrii comitetelor politice executive ale ambelor partide.

În cadrul discuțiilor cu privire la situația politică actuală din țară, a fost remarcată degradarea accelerată a democrației în Republica Moldova.

Este vorba, în special, despre organizarea ilegală a unui referendum în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, despre modificările de conjunctură a Codului Electoral, discriminarea cetățenilor Republicii Moldova în ziua alegerilor, în funcție de țara de reședință.


Chiar dacă nu luăm în calcul noile „inițiative” enumerate mai sus, nu putem vorbi despre alegeri libere și transparente în Moldova în condițiile capturării justiției, CEC, SIS și monopolizării de facto a mass-media.

Este evident că acest referendum este ilegal, fraudulos, nejustificat, fără o putere juridică și consecințe.

Iată de ce marea majoritate a politicienilor și partidelor de stînga și de dreapta, experți și reprezentanți ai societății civile, și-au exprimat dezacordul categoric în raport cu organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile, precum și cu monopolizarea ideii de integrare europeană de către o singură persoană".

În aceste condiții, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, în calitate de principala forță de opoziție din Parlament și din țară, a decis să creeze o platformă comună și invită toate forțele politice extraparlamentare, societatea civilă, reprezentanții corpului diplomatic să se unească pentru a elabora o poziție comună și a desfășura o campanie națională de informare a cetățenilor despre amenințările la adresa democrației și libera desfășurare a alegerilor, transmite unimedia.

Alegerile prezidențiale și referendumul va avea loc în aceeași zi, deoarece la scrutinul prezidențial participă cel mai mare număr de alegători. Despre aceasta a declarat șefa statului, Maia Sandu.

O nouă rundă de consultări publice pe subiectul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a avut loc la Președinție. La discuții au participat reprezentanții a 14 partide politice, care și-au arătat susținerea față de aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, se arată în comunicatul Președinției.

39
2
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?