Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Leancă: Noi contăm pe Uniunea Europeană

27 feb. 2018,, 09:21   Politică
3834 12

Concluziile Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene denotă sprijinul din partea Uniunii Europene, precum și faptul că Republica Moldova contează foarte mult pe Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Iurie Leancă susține că UE este gata să sprijine Republica Moldova în continuare, să-i ofere ajutor în modernizarea țării, în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, pentru că vrea să construiască în țară o zonă de stabilitate. „Documentul este unul echilibrat, este unul obiectiv, cu o analiză realistă, cu fixarea a tot ce s-a întîmplat pozitiv în țara noastră în ultima perioadă, în doi ani aproximativ, și, bineînțeles, că indică acele zone unde avem încă multe de făcut”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit lui, documentul trebuie privit în complexitate. Iurie Leancă susține că, în comparație cu un raport similar din anul 2016, acum au apărut mai multe elemente pozitive, sînt evaluate pozitiv mai multe reforme inițiate de Guvern cum ar fi situația macroeconomică, consolidarea sistemului bancar, crearea unor instituții menite să lupte împotriva corupției, creșterea comerțului bilateral cu UE. „La capitolul semnale pentru noi tocmai sînt numite zonele pe care le știm și noi că sînt deocamdată problematice. Dacă am fi perfecți, am fi astăzi țară membră a Uniunii Europene”, a spus vicepremierul.

Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene și-a reafirmat luni, 26 februarie, sprijinul pentru Republica Moldova, însă a subliniat că acesta este condiționat de realizarea a mai multe reforme reale, în special în domeniul justiției, luptei anticorupție și economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?