Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

La Guvern a fost constituit un grup de lucru în legătură cu Adunarea „Moldova Europeană”

3 mai. 2023,, 20:30   Politică
2380 1

În contextul organizării pe 21 mai a Adunării „Moldova Europeană”, la nivel de Guvern a fost constituit un grup de lucru condus de secretarul general al Executivului, Artur Mija.

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvînt al Cabinetului de miniștri, Daniel Vodă.

„Logistica evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale este asigurată de Ministerul Culturii prin intermediul „Moldova Concert”. Astfel, scena va fi instalată în PMAN prin concursul colegilor de la Ministerul Culturii. În prezent se lucrează și la un program artistic. Pe linia Guvernului, Cancelaria de Stat a transmis un demers Primăriei Chișinău în care a formulat argumentele necesare pentru a face rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale”, a afirmat purtătorul de cuvînt al Guvernului.

Daniel Vodă a adăugat că Adunarea „Moldova Europeană” este „un eveniment al cetățenilor, prin care Moldova spune clar si ferm „Da” cursului ireversibil de aderare la UE”. Totodată, sursa citată a menționat că la Guvern sînt recepționate multiple mesaje din partea reprezentanților diasporei, care își doresc să organizeze pe 21 mai evenimente similare în țările în care se află sau care vor să participe la acțiunea din PMAN, transmite moldpres.

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul instituțiilor subordonate, va asigura ordinea publică la eveniment.


La începutul lunii aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

2
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?