X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recean și-a îndemnat colegii să se alăture inițiativei Maiei Sandu: „Duminică sărbătorim, de luni muncim”

15 dec. 2023,, 19:44   Politică
3477 3

Prim-ministrul Dorin Recean a salutat în debutul ședinței extraordinare a Guvernului din 15 decembrie decizia de acum o zi a Consiliului European, care îi permite Moldovei să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Premierul le-a mulțumit colegilor pentru munca „asiduă” de pînă acum și i-a îndemnat să dea curs invitației președintei Maia Sandu, care a anunțat că va organiza pe 17 decembrie un eveniment în curtea Președinției, pentru a sărbători decizia istorică, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Felicitări tuturor. Am realizat o etapă foarte important, muncind asiduu alături de președinta Sandu. (…) Ce a fost pînă acum a fost doar încălzirea, dar acesta este job-ul nostru. (…) Aceasta este șansa noastră istorică și sînt sigur că vom beneficia de ea și vom munci asiduu să aducem Europa aici, acasă. Duminică, la ora 14:00, avem invitația președintei Sandu să sărbătorim împreună în ograda Președinției. Invit toți cetățenii și colegii să merge acolo. Duminică sărbătorim, de luni muncim”, a declarat Dorin Recean.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel.

Președinta Republicii Moldova a invitat, cu această ocazie, cetățenii, să sărbătorească decizia istorică a UE. Maia Sandu a chemat oamenii să se alăture sărbătorii „Moldova Europeană”, planificată pentru ziua de duminică, 17 decembrie, cu începere de la ora 14:00, în curtea Președinției.


Amintim că Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.

5
5
0
0
67

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?