X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Katarina Mathernova, despre aderarea Moldovei la UE

29 sep. 2023,, 22:00   Politică
3940 0

Katarina Mathernova, noua șefă a Reprezentanței Uniunii Europene în Ucraina, spune că are îndoieli privind faptul că cineva din UE au asigurat autoritățile din Moldova despre posibilitatea de aderare fără regiunea transnistreană.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru "Evropeiskaia pravda". "Nu cred că Moldova a primit asigurări de la reprezentanții UE în privința acestui aspect. Aș spune invers: experiența unor extinderi anterioare demonstrează că UE nu-și dorește să fie antrenată acum în conflicte teritoriale străine.

De aceea cred că UE va fi atentă în această chestiune", a punctat Mathernova, precizînd că un scenariu mai aproape de realiatea ar fi aderarea Moldovei la UE după reintegrare, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Recent, președinta Maia Sandu a declarat la o emisiune televizată că „UE nu mai condiționează integrarea europeană a Moldovei cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stîng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”.

Totodată, anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că Moldova este gata să adere la UE și fără Transnistria.

16
4
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?