Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Important pentru concurenții electorali: Pînă cînd pot fi făcute schimbări în listele de candidați

3 oct. 2023,, 10:30   Politică
2725 1

Comisia Electorală Centrală informează concurenții electorali că schimbările în listele de candidați pot fi făcute pînă pe 6 octombrie curent.

În conformitate cu prevederile legale, pînă la începerea campaniei electorale, adică cu cel tîrziu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, partidele politice și blocurile electorale au dreptul să solicite înlocuirea unui candidat din lista înregistrată prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat. La fel, poate fi completată și lista de candidați.

Aceasta va conține minimum 1/2 din numărul mandatelor prevăzute pentru circumscripția electorală respectivă și maximum șapte candidați supleanți.

Decizia privind modificarea listei de candidați se adoptă de către partidul politic sau blocul electoral. În acest sens, partidul politic sau blocul electoral prezintă consiliului electoral, care l-a înregistrat în calitate de concurent electoral, hotărîrea/decizia privind modificarea listei de candidați confirmată prin procesul-verbal sau, după caz, prin extras din procesul verbal al ședinței organului central sau teritorial al partidului politic sau al blocului electoral.

Consiliul electoral de circumscripție, în cel mult 3 zile de la data depunerii cererii, adoptă hotărîrea privind modificarea listei de candidați a concurentului electoral solicitant sau, după caz, eliberează legitimațiile.


Urmare a oricărei modificări în lista de candidați, se va ține cont de respectarea cotei de gen de 40% pentru ambele sexe, iar poziționarea în liste a candidaților se va face conform formulei: minim 4 candidați la fiecare 10 locuri.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?