X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Grosu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească în Lituania

5 apr. 2023,, 11:06   Politică
2583 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întîlnit cu cetățenii moldoveni, care s-au stabilit cu traiul în Republica Lituania. Oamenii s-au interesat despre ultimele evenimente din Republica Moldova, inclusiv despre cele care țin de securitate.

Șeful legislativului le-a vorbit cetățenilor despre reformarea justiției. „Sîntem determinați să mergem pînă la capăt, chiar dacă rezistența în sistemul judecătoresc e mare. sîntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara”, a accentuat Igor Grosu.

Un alt subiect abordat în cadrul întîlnirii a fost numărul curselor aeriene care fac legătura dintre Chișinău și alte state. Președintele Parlamentului a menționat că, după aproape zece ani, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului. „Acum instituțiile responsabile au misiunea să asigure funcționarea optimă, de acum înainte, așa încît cetățenii să beneficieze de mai multe rute, spre mai multe destinații, la prețuri accesibile”, a adăugat Igor Grosu.

De asemenea, participanții s-au referit la turismul din Republica Moldova, la festivalurile organizate și la vinul moldovenesc, care a devenit un brand de țară. La final, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a invitat pe cetățenii moldoveni, stabiliți în Lituania, să fie ambasadori a țării noastre, prin promovarea culturii și a tradițiilor strămoșești.

În perioada 3 – 5 aprilie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la invitația omologului său de la Vilnius, se află într-o vizită oficială în Republica Lituania. Agenda acesteia include întrevederi cu conducerea Lituaniei: Președintele țării, Gitanas Nausėda, Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, și Prim-ministrul Ingrida Šimonytė.

1
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?