Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul Republicii Moldova își propune să restructureze sistemul administrației publice - declarație

27 oct. 2022,, 18:30   Politică
2559 0

Cooperarea, dezvoltarea și coeziunea socială sînt extrem de importante pentru viitorul Republicii Moldovei, este unul dintre mesajele Secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, transmis membrilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE) în cadrul celei de-a 43-a sesiune a Congresului.

Dumitru Udrea a subliniat că Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 încurajează continuarea cooperării în cadrul programelor de asistență, inclusiv în domeniul democrației locale.

În ceea ce privește evoluțiile în implementarea angajamentelor internaționale și a cadrului de politici în vederea reformării și eficientizării administrației publice, Secretarul general al Guvernului a informat că a fost elaborat conceptul Strategiei de reformă a administrației publice, care oferă o abordare integrată și asigură sinergia dintre cele două componente ale reformei (administrația centrală și cea locală).

Domeniile cheie ale noii strategii se vor concentra pe managementul serviciilor publice, instituțiile/agențiile publice, planificarea strategică și sistemul de elaborare a politicilor publice, digitalizarea serviciilor publice și debirocratizarea și administrația publică locală.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova își propune să restructureze sistemul administrației publice (atît la nivel central, cît și la nivel local) pentru a-și spori eficiența și capacitatea de a răspunde rapid și flexibil provocărilor și problemelor într-o lume în continuă schimbare.


La aceeași sesiune plenară a CALRE, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale (CALM), Viorel Furdui a vorbit despre obiectivele și prioritățile CALM atît la nivel de colaborare națională, cît și locală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?