Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: "Avem trei reforme de bază, care nu sînt duse pînă la capăt"

11 noi. 2023,, 12:45   Politică
2548 0

Republica Moldova a îndeplinit pînă acum condiționalitățile cel mai ușor de realizat, impuse Uniunea Europeană (UE). Precizata a fost făcută de analistul Ion Tăbîrță.

Cît privește situația pe cele trei dimensiuni de bază: justiție, combaterea fenomenului corupției și dezoligarhizarea, lucrurile nu stau prea bine, deoarece reformele nu au fost duse, deocamdată, pînă la capăt, mai spune expertul.

„Au fost realizate aspecte tehnice. Am avut nouă condiționalități și am îndeplinit pe cele mai facil de îndeplinit. Cînd vorbim despre cele trei de bază: justiție, corupție și dezoligarhizare, aici nu s-a implementat pînă la capăt”, a punctat Tăbîrță, notează Noi.md cu referire la tv8.

Totuși, expertul recunoaște că procesul de integrare în UE este unul de durată, iar o dată realizat, va fi greu de deturnat.

Amintim că în data de 8 noiembrie Comisia Europeană (CE) a recomandat oficial țărilor membre ale UE să înceapă negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Anunțul a fost făcut de președinta CE, Ursula von der Leyen.

1
0
1
3
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?