X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dosarul deputatului Nesterovschi a ajuns în instanță

1 dec. 2023,, 15:10   Politică
2621 0

Procuratura Anticorupție a încheiat urmărirea penală în privința deputatului Alexandr Nesterovschi, învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat și pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege.

Dosarul a fost transmis în instanța de judecată.

Procurorii au constatat că Alexandr Nesterovschi a acceptat bunuri sub formă de mijloace bănești (nu mai puțin de 35000 dolari) de la grupul criminal organizat condus de Ilan Șor, pentru ca deputatul Nesterovschi să părăsească fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și să creeze o nouă fracțiune parlamentară.

De asemenea, acesta a creat intenționat condiții pentru săvîrșirea infracțiunii de finanțare ilegală a unui partid politic, pentru a-i asigura lui Ilan Șor, menținerea controlului asupra proceselor politice, electorale și sociale din Republica Moldova, declară anchetatorii.

În acest sens, a identificat-o pe fosta deputată Arina Spătaru, căreia i-a propus să se alăture unui proiect politic inițiat de fugarul Șor. Conform înțelegerii, Arina Spătaru urma să creeze un partid proeuropean, susținut și finanțat de către grupul criminal organizat condus de Ilan Șor. Aceste fapte au fost denunțate organului de urmărire penală.


Pentru a o determina pe fosta deputată să accepte propunerea lui Ilan Șor, Alexandr Nesterovschi i-a organizat ultimei o vizită în statul Israel, unde a discutat direct cu Ilan Șor. La scurt timp de la revenirea Arinei Spătaru din statul Israel, Alexandr Nesterovschi, sub controlul organului de urmărire penală, i-a transmis mijloace bănești în sumă de 50 000 dolari SUA, 100 000 lei MDL și un telefon mobil de model destinat discuțiilor securizate cu Ilan Șor.

Menționăm că la 21 septembrie curent, Parlamentul a dispus ridicarea imunității parlamentare a lui Nesterovschi. În prezent, Nesterovschi se află în arest la domiciliu.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?