Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dorin Recean și Paolo Gentiloni, declarații de presă

6 iul. 2023,, 20:06   Politică
3317 0

Prim-ministrul Dorin Recean a susținut o conferință de presă comună cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie, aflat cu o vizită de lucru la Chișinău.

„Am discutat despre cele 9 condiționalități și că trei dintre ele sînt finalizate. Mai avem de lucru. Am discutat despre asistența macrofinanciară, am mulțumit pentru bugetul suplimentar alocat în acest an. De asemenea, am discutat despre diferite recomandări ca asistența macrofinanciară să poată să fie utilizată și mai eficient, în așa fel încît să ne putem ajusta reglementărilor europene, dar și să putem să susținem economia noastră", a spus Recean.

Premierul a mai precizat că au fost abordate și iferite aspecte despre comerț și export în Uniunea Europeană (UE), transmite Noi.md cu referire la realitatea.

"Am apreciat faptul că avem o deschidere pentru liberalizarea în continuare a comerțului cu UE, ceea ce creează oportunități și pentru investiții străine, și pentru creșterea volumului de exporturi a produselor din Republica Moldova. Noi vrem să diversificăm produsele pe care le exportăm în UE", a evidențiat prim-ministrul.

Paolo Gentiloni a confirmat că a avut loc o conversație cu privire la situația economică din țară și următorii pași în legătură cu sprijinul UE.


"Noi sîntem mîndri să contribuim prin 295 de milioane de euro în formă de asistenșă macrofinanciară anul trecut și anul acesta. Voiam să recunosc și faptul că aceste eforturi au avut loc în paralel cu reformele ambițioase ale autorităților", a spus oficialul. Acesta a mai adăugat că acțiunile discutate sînt foarte importante în pregătirea pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

"Noi așteptăm acțiuni rapide în vederea angajării în domeniul politicilor și în ce privește în mod specific asistența macrofinanciară, ceea ce ne va permitenouă să debursăm cea de-a doua tranșă din cele 145 de milioane care urmau să fie alocate în formă de două tranșe pînă la sfîrșitul anului curent", a adăugat comisarul european.

5
1
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?