Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dinu Plîngău: "Raportul PAS este un start de campanie electorală"

10 iul. 2023,, 16:02   Politică
2596 0

Liderul Partidului Politic Platforma DA, Dinu Plîngău, a comentat raportul de activitate prezentat de PAS, la doi ani de guvernare.

"Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală. La fiecare colț vedem corturi, în fiecare căsuță poștală pliante electorale, iar raportul respectiv este făcut într-un context de a justifica începerea campaniei electorale înainte de termen.

Chiar și așa, avem mari obiecții la conținutul acestui raport în care s-au prezentat trei priorități ale guvernării: economie, securitate, justiție.

În ultima perioadă, am pierdut 36.000 de locuri de muncă în sectorul real al economiei, iar 116.000 de cetățeni au devenit partea a diasporei în ultimii doi ani. Nici după doi ani de mandat nu avem nicio strategie de dezvoltare sau măcar ameliorare a impactului crizelor prin care am trecut. Unica strategie este că vor veni europenii și ne vor da bani", a scris pe rețelele sociale Dinu Plîngău, notează Noi.md.

Acesta a mai adăugat că au fost recepționate trei rapoarte din partea instituțiilor occidentale, inclusiv din cadrul Consiliului Europei care sînt mai mult decît critice față de starea de fapt a justiției moldovenești. "Toți hoții noștri sînt în libertate, unii reabilitați, alții cu partide sau ca finanțatori de partide. Securitate?! Putem polemiza mult la acest capitol, dar cu siguranță nu avem cu ce ne lăuda.


Mai puțin contează problemele cronice ale societății noastre: corupția, criza economică, puținele investiții în educație, situația demografică deplorabilă, pentru că acest raport este despre Vasilică, Petrică care vor fi candidații PAS la locale. Ca orice partid de guvernare, exponenții acestui partid des încurcă partidul cu statul", a mai scris Plîngău.

Amintim că PAS a prezentat acțiunile întreprinse de partid în ultimii doi ani.

13
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?