X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dialogul cu Tiraspolul, în atenția UE și Chișinăului

21 noi. 2023,, 17:00   Politică
2212 1

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut, pe 21 noiembrie, o întrevedere de lucru cu reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, aflată în vizită de lucru în Republica Moldova. Informația a fost confirmată, într-un comunicat, de reprezentanții Guvernului.

Discuțiile s-au focusat pe situația curentă în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, abordările Chișinăului privind modalitatea de soluționare a problemelor actuale, prioritățile guvernamentale pe termen scurt și mediu în promovarea politicilor de reintegrare a țării, scrie newsmaker.md.

Potrivit Executivului, vicepremierul pentru reintegrare a reiterat faptul că acțiunile autorităților Republicii Moldova țintesc restabilirea spațiilor naționale unice, aducerea activităților comercial-economice din regiunea transnistreană la rigorile cadrului normativ național, protecția socială a locuitorilor din raioanele de est ale țării, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

„A fost reafirmată necesitatea coordonării multidimensionale a activităților pe filiera dosarului transnistrean în toate formatele de dialog dintre Chișinău și Bruxelles”, se arată în comunicatul Guvernului.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?