Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputat: ”Îi datorăm scuze lui Goran Bregović”

23 aug. 2023,, 07:14   Politică
4984 1

„Îi datorăm scuze lui Goran Bregović pentru prostia guvernării de la Chișinău și îi spunem că este așteptat cu drag de foarte mulți amatori ai muzicii sale. Cultura trebuie să fie în afara politicii, iar politica trebuie să fie una responsabilă și nu infantilă, cum este cea a PAS”.

Reacția aparține deputatului PSRM și candidatului formațiunii pentru șefia capitalei, Adrian Albu, după ce muzicianul sîrb nu a fost lăsat să intre în Moldova.

„Guvernarea PAS încearcă să fie mai catolică decît Papa de la Roma. Zeci de mii de oameni ar urma să participe la acest sfîrșit de săptămînă la un concert, în Romînia, susținut de Goran Bregović.

Același Goran Bregović pe care autoritățile de la Chișinău l-au interzis pentru miile de moldoveni, care îl așteptau duminica trecută la festivalul Gustar. În toamnă, interpretul și compozitorul are planificate multe concerte în București, dar și în diferite orașe din Franța, Germania și alte state europene.

Îi datorăm scuze lui Goran Bregović pentru prostia guvernării de la Chișinău și îi spunem că este așteptat cu drag de foarte mulți amatori ai muzicii sale. Cultura trebuie să fie în afara politicii, iar politica trebuie să fie una responsabilă și nu infantilă, cum este cea a PAS”, a scris Adrian Albu.


Muzicianului Goran Bregović i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din motiv că „și-a arătat viziunea pro-rusă și a susținut anexarea Ucrainei de către Federația Rusă”. Despre aceasta a declarat Ministrul de Interne, Adrian Efros, pentru presă.

44
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?