X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat, despre motivul revenirii lui Andrei Spînu în Guvern

18 iul. 2023,, 07:45   Politică
5192 1

Prim-ministrul Republicii Moldova decide singur cu ce cabinet de miniștri să lucreze. Dacă are nevoie de procese mai dinamice în ministere, ia o decizie în acest sens.

„Pentru a dinamiza implementarea reformelor, în martie anul curent, s-a decis schimbarea guvernului, numirea unui alt prim-ministru. Acest lucru am făcut, iar Andrei Spînu nu a fost inclus în noul cabinet. Acum, premierul Dorin Recean a decis să schimbe trei miniștri”, spune deputatul PAS, Ina Coșeru.

„Premierul singur hotărăște cu cine să lucreze în continuare. Adică, dacă are nevoie de procese mai dinamice în ministere, discută cu majoritatea de la guvernare și decide în consecință.

La ședința de consiliu care a avut loc săptămâna aceasta, am luat o astfel de decizie. A fost propunerea lui Recean de a schimba miniștrii și această propunere am susținut-o”, a mai declarat Coșeru, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Potrivit deputatei PAS, Andrei Spînu este familiarizat cu toate procesele de la minister și a fost readus pentru a nu-l prezenta pe noul ministru.


„Spînu s-a întors la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru că este foarte familiarizat cu procesele care se desfășoară acolo. El a lansat proiectul Satul European, el a lansat programele care au finalizat lucrările la anumite drumuri sau au construit drumuri noi în Republică.

Nu spun că nu există alți candidați competenți în Republica Moldova pentru a dezvolta acest minister, dar Spînu cunoaște bine ministerul dezvoltării regionale”, a spus deputatul.

Amintim că luni noii miniștri de la Interne, Infrastructură și Educație, respectiv, Adrian Efros, Andrei Spînu și Dan Perciun, după ceremonia de învestire, au fost deja prezentați colectivelor.

5
3
0
4
57

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?