Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cum reacționează Chișinăul la solicitarea Adunării Populare a Găgăuziei

25 iul. 2023,, 08:00   Politică
3773 0

Deputatul Radu Marian, autorul proiectului de lege cu privire la returnarea TVA din contul bugetului Găgăuziei, a venit cu o reacție după ce membrii Adunării Populare au cerut ca proiectul să fie retras din Parlament. Astfel, Marian a menționat că vor fi organizate consultări publice pentru subiectul respectiv.

„Evident, e un proces dureros pentru cei care beneficiază de acest privilegii, dar e unul necesar pentru a avea mai multă echitate în societate. Dacă colectezi TVA de la agenți economici, atunci fii bun și participă la returnarea acestor taxe. Fiecare cetățean al Republicii Moldova merită acces egal la resursele statului”, a spus Radu Marian.

În ceea ce privește nemulțumirea deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, parlamentarul a spus că se vor face consultări publice în Legislativ, așa se face și pentru alte proiecte de lege, transmite Noi.md cu referire la tv8.

Amintim că deputații Adunării Populare din Găgăuzia sînt nemulțumiți de intenția guvernării de a le tăia din buget. La ședința de luni, ei au aprobat o rezoluție, prin care au cerut ca proiectul de lege să fie retras din Parlament.

Este vorba despre jumătate de miliard de lei prevăzuți pentru următorii cinci ani, care acum vor fi redirecționați în alte scopuri. Autorii proiectului cred că această modificare legislativă va aduce mai multă corectitudine în raportul dintre bugetul public național și cel al Autonomiei Găgăuze.


Deputații de la Comrat au spus că dacă autoritățile nu vor reacționa la solicitările lor, vor veni la Chișinău și vor bloca tribuna Parlamentului.

13
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?