Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Adunarea Populară a Găgăuziei cere retragerea inițiativei legislative a PAS

24 iul. 2023,, 15:38   Politică
3799 0

Deputații Adunării Populare de la Comrat au aprobat, astăzi, o rezoluție prin care solicită Parlamentului de la Chișinău să fie retras proiectul de lege al PAS prin care autonomia Găgăuză rămîne fără jumătate de miliard de lei în următorii 5 ani.

Aleșii locali din Găgăuzia au invitat la Comrat reprezentanții autorităților centrale de la Chișinău pentru a discuta situația creată și au decis să se adreseze misiunilor diplomatice pentru a aduce la cunoștință modul în care puterea centrală se comportă în raport cu UTA Găgăuzia, transmite Noi.md cu referire la omniapres.md.

Menționăm că președintele Comisiei Economie, buget și finanțe, Radu Marian, a înregistrat săptămîna trecută o inițiativă legislativă ce prevede obligarea Găgăuziei să restituie impozite și taxe pe valoarea adăugată (TVA) din bugetul local, nu cel național, așa cum se întîmplă în prezent. Deputatul a declarat că inițiativa vine să aducă mai multă corectitudine" în relația dintre bugetul public național și cel al UTA Găgăuzia, ceea ce va permite economisirea, din bugetul public național, a circa 100 milioane lei anual.

19
0
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?