Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cum comentează Dodon refuzul Interpolului de a-l da în căutare pe Plahotniuc

24 iul. 2020,, 17:40   Politică
3578 5

Igor Dodon a calificat drept stranie decizia Interpolului de a nu-l da în căutare internațională pe fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Acestă hotărîre ar avea legătură cu alegerile prezidențiale din toamna anului curent, în opinia lui Dodon, iar asta înseamnă că cineva încearcă „să-i țină crîșă” lui Plahotniuc.

„Pentru mine este stranie această decizie, se pare că cineva încearcă să îi țină „crîșa geopolitică” lui Plahotniuc. Cred că cineva îl pregătește pentru alegerile prezidențiale. Toate „conservele lui Plahotniuc” așa ușor se developează. În opinia mea, atitutinea foarte atentă din parte SUA, nu exclud că aceasta face parte din strategia SUA pentru alegerile de anul acesta.

Potrivit lui, dacă Plahotniuc nu se afla în SUA, avea să fie adus demult în Moldova.

„Totul se înscrie într-o strategie foarte clară, dacă nu se afla în SUA, el de mult ar fi fost adus acasă. Oamenii se pregătesc pentru alegeri peezidențiale.


Eu dacă o sa hotărăsc să particip la alegeri - o să merg ca și candidat al poporului, Maia Sandu este candidat al oligarhilor”, a mai comentat el.

În context, Dodon a mai spus că oligarhilor le e convinabil ca Maia Sandu să cîștige alegerile prezidentiale.

Oficialul și-a exprimat speranța partenerii noștri externi vor coopera cu ancheta din R.Moldova, pentru extrădarea lui Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?