Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce a declarat Dodon despre negocierile opoziției privind candidatul unic la funcția de președinte

17 mai. 11:40   Politică
2914 0

Partidul Socialiștilor este pregătit să susțină un candidat unic la președinție și propune ca în următoarele două săptămîni opoziția să decidă: fie vor avea un candidat unic, fie vor participa cu toții, dar cu condiția să nu se critice reciproc, în al doilea tur să se unească în jurul candidatului, care va ajunge acolo..

Despre acest lucru a declarat președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că despre aceasta s-a discutat în cadrul întîlnirilor din această săptămînă cu liderii altor partide de opoziție.

Igor Dodon consideră că opoziția are șanse foarte mari să o învingă pe Maia Sandu.

”Cel mai important, că există dialog între opoziție, iar acesta este un semnal bun pentru toți. Cred că vom dezvolta o strategie comună și vom merge în conformitate cu ea”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor.

Parlamentul Republicii Moldova a stabilit data de 20 octombrie 2024 pentru desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Totodată, în aceiași zi, în Republica Moldova se va desfășura referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?". În cadrul ședinței de joi, 16 mai 2024, Legislativul a aprobat două proiecte de hotărîre în acest sens.

61
4
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?