Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Consolidarea sistemului de securitate și de reacție la situații de urgență, discutate la MAI

20 feb. 2023,, 14:37   Politică
2494 1

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întîlnire la București cu senatorul român Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Întrevederea se înscrie în demersurile ambelor părți de a dezvolta și dinamiza cooperarea în litera și spiritul Declarației privind instaurarea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, semnată la București, la 27 aprilie 2010. Sprijinul României urmărește cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova și realizarea proiectelor bilaterale strategice.

În acest sens, principalele forme de cooperare prevăd: transferul de expertiză în vederea alinierii legislației Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene, accesarea în comun a fondurilor externe nerambursabile pentru consolidarea sistemului de securitate și de reacție la situații de urgență, instruirea specialiștilor MAI al Republicii Moldova în România și gestionarea în comun a consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Înaltul demnitar român a felicitat-o pe ministrul Ana Revenco pentru rolul foarte important pe care Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova îl are asupra securizării frontierelor externe.

După cum a menționat Pauliuc, avînd în vedere presiunea uriaşă exercitată asupra Republicii Moldova odată cu criza umanitară declanşată de agresiunea rusească asupra Ucrainei, Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău a gestionat foarte bine situaţia, oferind încredere propriilor cetăţeni şi împiedicînd orice acţiuni destabilizatoare.

Ambele părți și-au exprimat satisfacția asupra evoluției pozitive a includerii Republicii Moldova în ecosistemul de securitate european prin consolidarea măsurilor de protejare a granițelor UE în contextul războiului din Ucraina.

Inițiativa a demarat în data de 14 aprilie 2022 la propunerea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a senatorului român Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, și a Ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco.

2
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?