Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consiliul de Securitate al Rusiei: Moldova riscă să devină o victimă a politicii coloniale a Occidentului

8 noi. 2023,, 15:38   Politică
3319 1

Moldova a luat calea renunțării la suveranitate și riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale a țărilor occidentale.

Această opinie a fost exprimată de secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în deschiderea reuniunii secretarilor consiliilor de securitate ale țărilor CSI, care a avut loc miercuri la Moscova.

"Conducerea Republicii Moldova, sub presiunea Occidentului și contrar opiniei poporului său, a luat calea aderării la Uniunea Europeană, a românizării, a renunțării la suveranitate și la identitatea națională", a spus el.

"De fapt, Republica Moldova riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale, care se desfășoară în mod vădit, obraznic și cinic, călcînd în picioare normele dreptului internațional și legile țării, inclusiv Constituția", a declarat Nikolai Patrușev.

Reamintim că Comisia Europeană a recomandat Consiliului UE să înceapă negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Locuitorii din Moldova asociază aderarea țării la UE cu prosperitate și dezvoltare. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

56
3
0
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?