X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine și cum se ocupă de soluționarea conflictului transnistrean

31 oct. 2023,, 09:00   Politică
2694 0

Soluția conflictului transnistrean este gestionată în primul rînd de viceprim-ministrul pentru Reintegrare și de Biroul pentru reintegrare, care are sarcina de a aborda zilnic această problemă și de a aduce țara noastră mai aproape de soluționarea acestei probleme.

Dar, pe de altă parte, ei nu sînt singuri și nu acționează după bulul lor plac, ci în cadrul politicii de stat care există la un moment dat, iar conducerea politică a țării stabilește cadrul în care se poate de activat și în care pot fi luate decizii tactice.

Despre aceasta a vorbit fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expertul în securitate Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a menționat că, după declanșarea războiului din Ucraina, a apărut un "moment oportun" pentru soluționarea conflictului transnistrean.

"Momentul nu constă în pași militari, ci exclusiv politici, nu neapărat diplomatici, dar pași politici care ne-ar putea aduce mai aproape de soluționarea acestui conflict și restabilirea integrității țării noastre. O astfel de șansă există, dar se pare că noi încă nu îndrăznim să o folosim, dar nu din motivul că oamenii care se ocupă de această problemă în fiecare zi nu sînt profesioniști. Deloc. Dar din motivul că nu există încă o decizie politică corespunzătoare la nivelul conducerii țării. Prin urmare, personal nu am nicio pretenție față de viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian. El acționează în cadrul împuternicirilor pe care le are și în cadrul deciziilor politice pe care le ia conducerea de vîrf a țării", a spus Alexandru Flenchea.

3
0
0
3
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?